Helhedsindtryk
Elementor er helt klart et af de bedste bud på et WordPress tema, som kan hjælpe dig med at opnå rigtig mange ting uden at du skulle kunne kode. Temaet er faktisk så populært, at det bliver anvendt af over 5 millioner WordPress hjemmesider. Det er specielt velegnet til WordPress brugere, der ønsker at opnå ekstra funktionalitet uden at skulle kode. Elementor er et tema med en page builder.
Der er en gratis version af Elementor, hvor du får adgang til 40+ widgets, 30+ simple skabeloner i en drag-and-drop editor. Premium versionen hedder Elementor Pro, og denne anmeldelse fokuserer primært på denne version. Elementor Pro er ikke det billigste tema til WordPress, men det er overkommeligt, og du får virkelig noget for pengene. Det er bedre at bruge lidt ekstra penge på en ordentlig page builder med mange funktioner og god kompatibilitet med rigtig mange plugins, end at man skal bruge mange timer på at finde ud af, hvorfor ting ikke virker. Det er i hvert fald vores erfaring med WordPress temaer og plugins.
Hvis du står og overvejer at komme i gang med Elementor Pro, så kan vi fortælle, at de tilbyder en 30 dages “tilfredshedsgaranti”. Du kan altså få pengene tilbage inden for 30 dage, hvis du er utilfreds med dit køb.
7 grunde til at vælge Elementor Pro
Med Elementor Pro får du en professionel page builder til WordPress, hvor du har muligheden for at designe alle aspekter af din hjemmeside. Du har måske prøvet en page builder før, hvor der var ting, du ikke kunne ændre. Elementor Pro tillader dig at designe footer (bunden) og header (menuen) på din hjemmesiden, som du ønsker at den skal være. Det er ekstremt nemt at lave dynamiske hjemmesider, og du har meget kontrol uden at skulle kode – overhovedet.
Som nævnt tidligere, så indeholder Elementor Pro også over 50 forskellige widgets. Disse widgets skal forstås som ting, der kan være på din hjemmeside. Eksempler kunne være billeder, galleri, formularer og meget andet. Gratis versionen af Elementor har også widgets, men i et meget begrænset antal. Der er widgets sociale medier, menuer, søgefunktion, single post, marketing og til konvertering.
En meget vigtig ting, man skal kigge efter, når man vælger et WordPress tema, er integration og kompatibilitet med andre plugins. Elementor Pro tillader dig at designe formularer “live”, hvor du kan se ændringerne med det samme. Herefter kan du koble disse formularer sammen med MailChimp, MailerLite, emails og mange andre marketing tools. Funktionerne i formulardesigneren er meget avancerede og burde opfylde de fleste brugeres behov. Hvis ikke, kan man anvende eksterne plugins, der sandsynligvis er kompatible med Elementor.
Hvis du ønsker at arbejde med Custom Post Types, så er Elementor Pro virkelig noget for dig. Der er så god kompatibilitet, at det fjerner mange af de besværlige aspekter, man normalt har. Du har mulighed for at fremvise forskellige posts ved hjælp af posts widgeten, men den fungerer også med Custom Post Types. Denne funktionalitet kan du bruge til at vise din portfolio frem eller noget lignende. Det er kun dig, der sætter grænserne! Derudover kan du også regulere, hvor mange rækker og kolonner, der skal være vist.
Anvender du WooCommerce til din WordPress webshop, så kan du også drage fordel af Elementor Pro. Her kan du gå ind og redigere dine produktsider og produktarkiver, så det ligner en mere unik webshop. Hvis man ikke har gjort meget ud af sin WooCommerce shop, så kan man med det samme se, at det er WooCommerce. Du kan med andre ord gøre din shop meget mere unikt ved at ændre på produktsiderne. Elementor Pro har 18 dynamiske widgets til WooCommerce.
Der er rigtig mange måder at lave pop ups på, og man har typisk et separat plugin eller service til denne del. Ikke med Elementor. Du kan oprette alle slags pop up “live”, hvor du kan se ændringerne med det samme. Eksempler på pop up man kan lave er: når brugeren prøver at forlade siden, når brugeren besøger siden, GDPR cookie banner og meget mere. Pop up builderen er kompatibel med over 100 Elementor widgets, og du kan nemt tilføje indhold fra WordPress. Ikke nok med det, så er pop up builderen (ligesom formular builderen) kompatibel med de fleste største marketing tools.
Hvis du vil have lidt mere liv i din hjemmeside, så kan Elementor Pro også hjælpe dig her. Du har mulighed for at lave parallax scrolling, horisontal og vertikal scrolling, 3D animationer og meget andet. Hvis du nogensinde har rullet ned på en hjemmeside, og der skete noget fedt, så har de sandsynligvis brugt en af de nævnte effekter.
Support
Hvis man er nybegynder, kan det godt være, at man har brug for lidt ekstra support. Har man Elementor Pro, så har man 24/7 premium support fra dem. Når du prøver at kontakte dem, så forsøger de selvfølgelig at få dig til at læse en af deres mange hjælpeartikler. Dette plejer at være en negativ ting, men ikke i dette tilfælde. Deres hjælpeartikler er meget godt lavet, og de beskriver alle steps, du skal foretage dig – derudover er der en video, hvor de også gør det selv.
Fordi Elementor er så populært, så er det også muligt at få hjælp andre steder end igennem de officielle kanaler. Eksempler på gode steder, hvor du kan få hjælp, er Reddit, Facebook og selvfølgelig på de forskellige søgemaskiner.
Pris
Der er forskellige pakker, du kan vælge imellem. Priserne starter fra 49 dollars om året til 199 dollars om året. Hvad er forskellen på disse pakker? Ingen forskel, bortset fra antallet af sider, du kan bruge Elementor på. Har du én hjemmeside, så giver det selvfølgelig meget god mening at købe den billigste løsning. Hvis du derimod ønsker at lave hjemmesider for kunder eller selv har mange hjemmesider, er det penge godt givet ud, hvis du vælger den dyreste pakke (expert).
Hvis du sammenligner prisen på Elementor Pro med andre page builders, så koster Elementor Pro typisk mere, fordi du betaler årligt. Gør man det op i penge, så er Elementor Pro helt klart dyrere på lang sigt. Anskuer man det på en anden måde, kan man sige, at folkene bag Elementor Pro bliver nødt til at innovere og forbedre deres page builder, hvis folk skal blive ved med at abonnere på deres service.
Hvis det er din første hjemmeside, så kan det godt lyde dyrt at bruge “så mange” penge på et tema, men det vil spare dig så meget tid, at du til sidst bliver glad for at have brugt pengene på noget ordentligt.
Kompatibilitet
Der er i forrige afsnit blevet nemt, at Elementor og Elementor Pro integrerer meget godt med rigtig mange plugins. Der er to slags integrationer med Elementor Pro. I nogle widgets, har de allerede bygget funktionalitet ind fra de forskellige plugins eller services. Et eksempel kunne være, at du har en formular, som du gerne vil koble sammen med MailChimp. Med Elementor Pro, kan mappe de forskellige felter til MailChimp direkte inde på page builderen. Et andet eksempel kunne være Yoast SEO, hvor du kan ændre på SEO indstillinger direkte inde på den side, du er ved at redigere.
Hvis Elementor ikke har den ønskede funktionalitet, findes der plugins, som udvider denne funktionalitet. Forestil dig, at normale plugins udvider WordPress’ funktionalitet, så findes der tilsvarende til Elementor i form af WordPress plugins selvfølgelig. Det er derfor super nemt at få systemet til at gøre, hvad det skal.
Ulemper
Nu har vi brugt en del afsnit på at snakke om det positive ved Elementor Pro, men det er ikke en rigtig anmeldelse, hvis vi ikke kommer ind på det negative – altså ulemperne. Her kommer vi med bud på, hvornår Elementor er dårligt eller ikke har tilstrækkelig funktionalitet.
Når du kommer ind på deres hjemmeside, ser alt meget pænt ud. Dette kan du selvfølgelig også opnå på din egen side, fordi de har rigtig mange skabeloner i et rigtig flot design. Der opstår blot et “problem”, hvis du vil bygge det hele fra bunden. Du skal selv ind og rette alle mulige indstillinger i CSS og i avancerede indstillinger, hvis du vil have det til at se pænt ud. Er du helt nybegynder og har lavet et unikt design i Adobe XD eller andet, så kan det være svært at få det til at ligne. Er du derimod ikke nybegynder, så er dette ikke en ulempe, men en fordel.
Page builders kan mange ting, men det er standard ting. Hvis du f.eks. skal have en hjemmeside, hvor du skal kunne tilføje venner og alt muligt andet, er Elementor kun en del af svaret. Elementor kan hjælpe dig med at gøre det nemt at style, men den bagvedliggende logik sørger Elementor ikke for. For langt de fleste folk, kan Elementor det, de skal bruge. Det er blot meget vigtigt at være opmærksom på begrænsningerne med en page builder. Skal du have noget meget unikt, kan det være du skal hyre en programmør i stedet for.
Elementor Pro Rabatkoder
Der er på nuværende tidspunkt ingen rabatkoder eller kampagner.