Password Manager

Når det kommer til at finde den bedste password manager, så har vi en af de bedste oversigter i Danmark. I dag er det ikke længere sikkert at anvende den samme adgangskode alle steder, hvorfor man bør anvende en password manager. På den måde får man unikke adgangskoder alle steder. Din online sikkerhed bliver forøget rigtig meget med en password manager.

Vi har samlet de bedste tilbud på en password manager nedenunder. Vores fokus har været på udbydere, hvor du kan få en gratis prøveperiode eller tilfredshedsgaranti. Begge ting gør nemlig, at du kan prøve alle funktionerne gratis uden at skulle betale for det, hvis du i sidste ende ikke kan lide det. Derudover har vi også valgt mange af dem, hvor der er en gratis version tilgængelig for altid.

Bedste password manager (2021)

Indeholder annoncelinks
nordpass-logo
De fleste vælger NordPass
passwords-amount
Ubegrænset antal adgangskoder
money-back-guarantee
30 dages tilfredshedsgaranti
Vores bedømmelse
5/5
Kompatibel med
Gratis version tilgængelig
dashlane-logo
passwords-amount
Ubegrænset antal adgangskoder
money-back-guarantee
30 dages gratis prøveperiode
Vores bedømmelse
5/5
Kompatibel med
Gratis version tilgængelig
1password-logo
passwords-amount
Ubegrænset antal adgangskoder
money-back-guarantee
14 dages gratis prøveperiode
Vores bedømmelse
4/5
Kompatibel med
lastpass-logo
passwords-amount
Ubegrænset antal adgangskoder
money-back-guarantee
30 dages gratis prøveperiode
Vores bedømmelse
4/5
Kompatibel med
Gratis version tilgængelig
roboform-logo
passwords-amount
Ubegrænset antal adgangskoder
money-back-guarantee
30 dages tilfredshedsgaranti
Vores bedømmelse
4/5
Kompatibel med
Gratis version tilgængelig

#1 NordPass

Virksomheden bag den populære VPN tjeneste NordVPN har nu lanceret NordPass. Denne password manager er vores favorit på markedet lige nu. De beskriver den selv som værende en “Full-featured password manager”. Listen over funktioner er lang, men her kommer de mest populære: gem adgangskoder med ét klik, automatisk login, nem import af adgangskoder, adgang via internettet og synkronisering mellem alle enheder.

Udover de standard password manager funktioner, så understøtter NordPass også sikre notater. Dette kunne være ting som din adgangskode til dit WiFi, PIN-koden til alarmen derhjemme eller lignende. Det behøver altså ikke være online adgangskoder, du gemmer på NordPass. Programmet kan også hjælpe dig med at shoppe online ved automatisk at udfylde dine betalingsoplysninger, inklusiv dit kort. Mappefunktionaliteten gør det nemt at håndtere de mange adgangskoder, vi har i dag. 

#2 Dashlane

En af de bedste password managers på markedet lige nu. Du få adgang til mange forskellige funktioner helt gratis. Den gratis version er dog begrænset til 50 adgangskoder. Vil du have flere, så bliver du nødt til opgradere til den betalte version. Det er dog pengene værd.

Som noget helt unikt, så kan Dashlane skifte dine adgangskoder på omkring 500 forskellige hjemmesider automatisk. Dette kræver selvfølgelig, at du har en bruger på den pågældende hjemmeside. Har du nogensinde prøvet at skifte en masse adgangskoder, så er det virkelig en tidskrævende proces.

#3 1Password

1Password er ligeledes en populær password manager. Vi har valgt ikke at give den 5 stjerner, fordi der ikke er en gratis version tilgængelig. Det er lækkert at kunne anvende systemet gratis for derefter at opgradere til den betalte version. Dette gør det dog ikke til en dårlig password manager. 1Password har meget at byde på.

Med 1Password får du selvfølgelig alle standard funktioner, du forventer en password manager har. Derudover får du 1 GB online dokumentarkiv. Dette kunne være et godt alternativ til Dropbox, hvis du betaler for det. De har 24/7 support, hvis du skulle få brug for det. Kommer du til at slette en adgangskode, så kan du gendanne den inden for 365 dage. Det er meget smart. Al data er krypteret, og kun du har adgang til det.

#4 LastPass

Med over 25,6 millioner brugere på verdensplan er LastPass en tjeneste, der er meget elsket af mange og et godt alternativ til alle de ovenstående password managers. LastPass bruges også af mange virksomheder. På verdensplan er der over 70.000 virksomheder, der anvender LastPass.

Der er en gratis version tilgængelig, hvor du kan få adgang til en masse funktionalitet. Du kan derfor sagtens bruge LastPass uden at skulle betale for det nogensinde. Vælger du at opgradere til Premium, så får du også muligheden for at dele dine adgangskoder med andre, du får 1 GB online dokumentarkiv og meget andet. Som noget unikt har de Dark web monitoring, der holder øje med om dine informationer er blevet lækket online.

LastPass er også ideelt til familier, da man kan få LastPass Families abonnementet. Her får man adgang til 6 licenser, og man kan nemt dele adgangskoder mellem alle familiemedlemmer.

#5 RoboForm

RoboForm er en mindre kendt spiller på markedet, og derfor får de kun 4 sterner. RoboForm mangler ikke noget funktionalitet, hvis man sammenligner med en basal password manager. Der er dog ikke alle mulige ekstra funktioner. Dette gør så også, at RoboForm er en billig password manager.

Du kan anvende RoboForm gratis, fordi de har en gratis version tilgængelig. Som noget unikt kan du på RoboForm dele adgangskoder på en sikker måde med andre brugere. Dette kan du helt uden at betale. Hos de andre password managers skal man betale for denne funktionalitet. På RoboForm kan du også gemme dine bogmærker fra din browser og have dem tilgængelige på alle enheder. Vælger du at opgradere, så får du cloud backup og en masse andre funktioner ekstra.

Om adgangskoder

Det er nærmest alle hjemmesider, hvor man skal oprette en bruger og finde på en adgangskode. Dette gælder alt fra dit NemID til Facebook, og det er vel meget smart at bruge den samme adgangskode alle steder. For så glemmer man den ikke. Ikke sandt? Nej, det er faktisk en meget dårlig idé at bruge den samme adgangskode alle steder. Bruger du forskellige adgangskoder, men simple, så er det også en stor fejl. Du kan nemt blive et offer for identitetstyveri.

Lad være med at være som ovenstående mennesker og brug en password manager. Du bør også gøre dig bekendt med alle funktionerne, som en password manager har og anvende dem korrekt. Bruger du en password manager, så skal du ikke huske stærke og komplicerede adgangskoder for hver eneste hjemmeside. Nej, dette program gør det nemlig for dig. Du skal kun huske adgangskoden til din password manager. Se, det er meget smart!

Vi har fundet og testet nogle password managers, som du nok finder interessant. Der har som nævnt været fokus på dem, der gør det nemt for dig at komme i gang, og du kan prøve dem gratis, få den gratis version eller få pengene tilbage, hvis du er utilfreds. Det afhænger selvfølgelig af den enkelte udbyder. Tjek vores oversigt i toppen af denne side, hvis du ønsker at finde en gratis password manager.

Ugens bedste password manager deals

I dette afsnit vil i altid samle ugens bedste tilbud på password managers, så du kan få den bedste pris på en password manager, vi har testet eller anmeldt på vores hjemmeside. Mangler vi et tilbud, så skriv til os – vi får det tilføjet hurtigst muligt.

  • NordPass – Spar 70% på et abonnement på 2 år (Pris: €30,40)

Sikre adgangskoder på alle platforme

Når du opretter en bruger på en password manager, så skal du vælge et master password som noget af det første. Dette master password bliver herefter brugt til at kryptere alle andre adgangskoder i din manager. Det er derfor vigtigt, at denne adgangskode er meget stærk, og at ingen kender til den. Bemærk dog venligst, at hvis du glemmer dit master password, så er der ingen vej tilbage. På grund af kryptering vil du ikke kunne få dine adgangskoder tilbage. Du kan derfor skrive det end et sikkert sted.
En sikker adgangskode er dog ikke nok i 2021. Det er vigtigt at kombinere det med 2FA (two-factor authentication eller to-faktor autentificering). Dette gælder både for din password manager og dit login på andre platforme. 2FA kan være biometrisk (fingeraftryk), SMS baseret eller engangskoder (TOTP). Generelt anbefales SMS ikke.
 
Før du vælger en password manager, så skal du være sikker på, at den understøtter alle dine platforme. Her menes der, at hvis du bruger Windows på computeren og Android på telefonen, så skal din password manager som minimum understøtte disse ting. I vores oversigt har vi inkluderet, hvad de forskellige udbydere understøtter for at gøre det nemmere for dig at få et godt overblik. Mange af de populære password managers har også en udvidelse til de mest populære browsere.
 
At kunne anvende en password manager på mobilen er et must. Dette skyldes, at mange bruger deres mobil meget af tiden. Det er også her, man skal logge ind på en masse ting hver eneste dag. Ingen har lyst til at skrive en super kompliceret adgangskode på deres tastatur på mobilen. Det er ikke sjovt. Heldigvis har de bedste password managers en auto-fill funktion. Ved at skrive din PIN-kode, Face ID eller placere din finger kan du logge ind med de i din password manager gemte oplysninger.

Mere om adgangskoder

De fleste anvender en password manager til at holde styr på deres logins. De kan dog anvendes til mange andre formål. Du kan eksempelvis skrive sikre noter derinde, som er synkroniserede på tværs af alle dine enheder. I praksis fungerer det på den måde, at din password manager spørger om den skal huske dine oplysninger, når du logger ind. Kommer du tilbage til siden senere, så bliver disse automatisk tastet ind, hvis du har det slået til. Har du flere logins til den samme side, så vil du kunne vælge. De bedste udbydere har også en funktionalitet, hvor du kan vælge en hjemmeside og så tilgår din computer den og logger ind.

Visse af disse password managers har faktisk endnu mere avanceret funktionalitet. Skulle du ændre din adgangskode, så vil de automatisk genkende dette og opdatere den i deres system. Andre er også så gode, at de gemmer dine oplysninger, når du opretter en bruger. Det er svært at nævne al funktionalitet for alle på vores liste, fordi der er visse forskelle, man skal være opmærksom på.

En vigtig ting er at få alle ens tidligere adgangskoder ind på din password manager. Der er mange måder at gøre det på, og det kommer an på, hvordan du har opbevaret dine adgangskoder indtil nu. Mange får browseren (Safari, Chrome, Edge, Firefox) til at gemme adgangskoder. Du kan derfor eksportere disse og importere dem ind i din manager. Efter dette er gjort, så bør du identificere svage adgangskoder. En god funktion som en del password manager har er, at de automatisk meddeler, om du har svage, lækkede eller de samme adgangskoder. Herefter kan du ændre dem.

Nu er det slut med at finde på stærke adgangskoder. Din password manager kommer til at gøre det for dig fremover. Vi mener, at du bør lave en adgangskode på minimum 16 tegn. Derudover skal denne indeholder alle former for tegn, så den er ekstra svær at gætte eller identificere på andre måder. Visse hjemmesider har dog et maksimum på 12 eller lignende, hvilket kræver at du lige justerer længden på din adgangskode.

Udfyld formularer automatisk

En password manager kan selvfølgelig udfylde dit brugernavn og adgangskode automatisk. Der skal dog ikke meget til, før at denne også kan udfylde ting som dit navn, din adresse og mange andre ting. Nogle af dem kan også udfylde dine kortoplysninger helt automatisk. Det er en sikker måde at opbevare disse på, specielt hvis du allerede har en note på din computer med dine kortoplysninger.
 
Visse managers går sågar så langt, at de viser Visa-logoet, hvis det er et Visa-kort eller hvad der nu gør sig gældende.